Björklund har rätt om försvaret

Det är inte varje dag jag helhjärtat håller med Björklund, men han har helt rätt om försvaret i sitt utspel i SvD idag, med innebörden att för mycket lades ner för fort, och att Sverige måste återskapa ett mobiliseringsförsvar genom att komplettera yrkesförsvaret med reservister.

Det är ingen som tror att Sverige står inför inför att invaderas imorgon, men försvarsförmåga tar tid att bygga upp och när det behövs är det så dags att börja satsa. I vår omvärld finns det flera oroväckande utvecklingsförlopp, främst en kraftfull rysk upprustning och en tilltagande stormaktskonkurrens mellan Folkrepubliken Kina och USA. Båda dessa utvecklingslinjer kan få allvarliga följder för Sverige.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *