Ny chans att diskutera guanxi den 25/2

NilsHG-130225

Den 25 februari blir det en repris på mitt anförande om guanxi, denna gång hos Svensk-kinesiska föreningen i Stockholm, klockan 18.30 på ABF-huset.

Föredraget i Uppsala i slutet av januari gav inspiration till att utveckla några av resonemangen, och det blir förhoppningsvis en spännande diskussion om idéhistoriens påverkan på det moderna Kina.

Guanxi är ett relationssystem med rötterna långt tillbaka i det klassiska Kinas filosofi och tättbefolkade jordbrukssamhälle. Till viss del fungerar guanxi som alla andra relationer här i världen, men rätt som det är beter sig människor i Kina oväntat och obegripligt. Att lära sig vad guanxi är och hur fenomenet påverkar tänkandet i vardagslivet, i näringslivet och politiken kan därför göra kontakterna med Kina mer begripliga och kanske även angenämare. Det kan också vara en värdefull hjälp för den som vill förstå hur Kinas ledare tänker omkring landets plats i världen.

Klicka här för att läsa mer om programmet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *